Bollenerfgoed Werkgroep Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed

Nieuws

Zwarte Tulp Prijs voor bollenschuur in Lisse De Engel
30-11-2018
De familie Pluimert uit Lisse heeft de Zwarte Tulp Prijs 2018 ontvangen omdat zij hun bollenschuur met woonhuis aan de Heereweg in Lisse hebben gerestaureerd en door herbestemming voor de toekomst hebben behouden.
Lees verder
Bollenerfgoed bij Open Monumentendag Sassenheim
08-09-2018
Tijdens Open Monumentendag op 8 september 2018 werd in Sassenheim aandacht besteed aan het bollenerfgoed. In de Bollenburcht, de voormalige bollenschuur van Westerbeek aan de Teylingerlaan, had de Stichting Oud Sassenheim een fototentoonstelling over oude bollenschuren ingericht en werden filmpjes van vroeger over de bollenteelt vertoond. Bloembollenexporteur Aad Batenburg gaf een presentatie over de geschiedenis van de bollenexport vanaf de jaren '30 van de vorige eeuw.
Lees verder
Herbouw houten bollenschuur De Hartebaan van start
06-09-2018
De houten bollenschuur De Hartebaan aan de Leidsestraat in Hillegom krijgt een nieuwe bestemming als bed & breakfast en woning. De oude schuur die rond 1900 is gebouwd, is echter zo bouwvallig dat hij niet meer te restaureren is. Daarom wordt de schuur begin september 2018 afgebroken en herbouwd.
Lees verder
Herbestemde bollenschuren Kwekerij Veelzorg officieel geopend
01-09-2018
Op 1 september 2018 stond Kwekerij Veelzorg aan de Stationsweg 131 in Hillegom in de spotlights tijdens de Open Monumentendag Special. De monumentale bollenschuren en het kantoor van het bloembollenbedrijf Veldhuyzen van Zanten zijn gerestaureerd en hebben een nieuwe bestemming gekregen als woningen en onderkomen voor de Stichting Vrienden van Oud Hillegom.
Lees verder
Lions Club Rijnsburg-Valkenburg Vriend van het Bollenerfgoed
01-09-2018
De Werkgroep Bollenerfgoed verzorgde in september 2018 een presentatie voor de Lions Club Rijnsburg-Valkenburg over bollenerfgoed. Daarin werd verteld op welke manier wij al sinds 1996 werken aan behoud en herbestemming van bollenschuren.
Lees verder
Bollenerfgoed present bij Bollenstreek in Bedrijf 2018
11-08-2018
Op 11 augustus 2018 stond de Werkgroep Bollenerfgoed met een informatiestand op de Open Dag Bollenstreek in Bedrijf in De Tulphoeve in Voorhout. Daar waren we te gast bij Jos Ruiters en Natasja Heemskerk, die in de bollenschuur een kookstudio runnen. Zij hebben de bollenschuren eigenhandig gerestaureerd, met zoveel mogelijk behoud van authentieke details.
Lees verder