Bollenerfgoed Werkgroep Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed

Nieuws

Bollenschuren herbouwen of restaureren?
20-04-2023
Waardevolle historische bollenschuren afbreken en vervangen voor een replica die daar min of meer op lijkt? Daar kun je heel verschillend over denken.
Lees verder
Bollenschuur Hillegom wijkt voor replica met appartementen
19-02-2022
Helaas lukt het ons niet altijd om eigenaren en gemeentebesturen te overtuigen van behoud van bollenerfgoed. De bollenschuur van Jonkheer aan de Stationsweg 13 in Hillegom wordt afgebroken. Op die plaats komen zeven appartementen. Het gebouw wordt een replica van het huidige gebouw. Wij hadden liever gezien dat de originele bollenschuur, die achter de beplating zit, behouden blijft met een nieuwe bestemming.
Lees verder
Nieuw plan voor bollenschuur De Wolff in Lisse
13-01-2021
Er is een nieuw plan ingediend voor de bollenschuur De Wolff aan de Stationsweg 1 in Lisse. De bollenschuur achter de boerderij wordt afgebroken maar herbouwd als woongebouw. De nieuwbouw lijkt op de bollenschuur, die in 1909 achter boerderij werd gebouwd.
Lees verder
Monumentale bollenschuur Van Reisen getroffen door brand
01-07-2019
De monumentale bollenschuur van P. van Reisen aan de Loosterweg 8 in Voorhout is voor een groot deel door brand verwoest. De bollenschuur werd in 1998 aangewezen als Rijksmonument vanwege de bijzondere architectuur en de cultuurhistorische waarde als bollenerfgoed.
Lees verder
Herbouw houten bollenschuur De Hartebaan van start
06-09-2018
De houten bollenschuur De Hartebaan aan de Leidsestraat in Hillegom krijgt een nieuwe bestemming als bed & breakfast en woning. De oude schuur die rond 1900 is gebouwd, is echter zo bouwvallig dat hij niet meer te restaureren is. Daarom wordt de schuur begin september 2018 afgebroken en herbouwd.
Lees verder