Bollenerfgoed Werkgroep Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed

Nieuws

Nieuwe bestemming voor twee Hillegomse bollenschuren
28-01-2022
Twee bollenschuren aan de Leidsestraat in Hillegom krijgen komende jaren een nieuwe bestemming. De karakteristieke bollenschuur van Hulsebosch en het gemeentelijk monument van Zeestraten worden gerestaureerd en verbouwd tot appartementen.
Lees verder
Appartementen in bollenschuur Lisse
20-10-2021
De monumentale bollenschuur van Dames & Werkhoven aan de Heereweg 423 in Lisse krijgt een woonbestemming. In het pand komen vier appartementen. De gemeente Lisse heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met de familie Van Werkhoven.
Lees verder
Monumentale bollenschuur Van Reisen getroffen door brand
01-07-2019
De monumentale bollenschuur van P. van Reisen aan de Loosterweg 8 in Voorhout is voor een groot deel door brand verwoest. De bollenschuur werd in 1998 aangewezen als Rijksmonument vanwege de bijzondere architectuur en de cultuurhistorische waarde als bollenerfgoed.
Lees verder
Bollenerfgoed bij Open Monumentendag Sassenheim
08-09-2018
Tijdens Open Monumentendag op 8 september 2018 werd in Sassenheim aandacht besteed aan het bollenerfgoed. In de Bollenburcht, de voormalige bollenschuur van Westerbeek aan de Teylingerlaan, had de Stichting Oud Sassenheim een fototentoonstelling over oude bollenschuren ingericht en werden filmpjes van vroeger over de bollenteelt vertoond. Bloembollenexporteur Aad Batenburg gaf een presentatie over de geschiedenis van de bollenexport vanaf de jaren '30 van de vorige eeuw.
Lees verder
Herbouw houten bollenschuur De Hartebaan van start
06-09-2018
De houten bollenschuur De Hartebaan aan de Leidsestraat in Hillegom krijgt een nieuwe bestemming als bed & breakfast en woning. De oude schuur die rond 1900 is gebouwd, is echter zo bouwvallig dat hij niet meer te restaureren is. Daarom wordt de schuur begin september 2018 afgebroken en herbouwd.
Lees verder
Herbestemde bollenschuren Kwekerij Veelzorg officieel geopend
01-09-2018
Op 1 september 2018 stond Kwekerij Veelzorg aan de Stationsweg 131 in Hillegom in de spotlights tijdens de Open Monumentendag Special. De monumentale bollenschuren en het kantoor van het bloembollenbedrijf Veldhuyzen van Zanten zijn gerestaureerd en hebben een nieuwe bestemming gekregen als woningen en onderkomen voor de Stichting Vrienden van Oud Hillegom.
Lees verder