Bollenerfgoed Werkgroep Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed

Nieuwe bestemming voor twee Hillegomse bollenschuren

28-01-2022
Nieuwe bestemming voor twee Hillegomse bollenschuren
Haarlems Dagblad 27 januari 2022
Twee bollenschuren aan de Leidsestraat in Hillegom krijgen komende jaren een nieuwe bestemming. De karakteristieke bollenschuur van Hulsebosch en het gemeentelijk monument van Zeestraten worden gerestaureerd en verbouwd tot appartementen.
De bollenschuur van Tuincentrum Hulsebosch op Leidsestraat 122 is eigendom van bouwbedrijf Schuit B.V.  Dit bedrijf is van plan de bollenschuur te restaureren en er zes appartementen in te maken. Achter het gebouw komen nog eens negen nieuwe woningen.
Voor de bollenschuur van H. Zeestraten en de bijbehorende bedrijfswoning aan de Leidsestraat 154-156 zijn ook plannen voor herbestemming in de maak. Beide panden zijn gemeentelijk monument. 
In het artikel in het Haarlems Dagblad van 27 januari 2022 staat dat ook de bollenschuur van Jonkheer aan de Stationsweg 13 wordt verbouwd tot appartementen, maar dat is niet juist. Deze bollenschuur wordt helaas gesloopt. Het is de bedoeling dat hier een nieuw appartementengebouw komt te staan, dat qua architectuur herinnert aan de bollenschuur.