Bollenerfgoed Werkgroep Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed

Nieuws

Bollenerfgoed present bij Bollenstreek in Bedrijf 2018
11-08-2018
Op 11 augustus 2018 stond de Werkgroep Bollenerfgoed met een informatiestand op de Open Dag Bollenstreek in Bedrijf in De Tulphoeve in Voorhout. Daar waren we te gast bij Jos Ruiters en Natasja Heemskerk, die in de bollenschuur een kookstudio runnen. Zij hebben de bollenschuren eigenhandig gerestaureerd, met zoveel mogelijk behoud van authentieke details.
Lees verder
Zwarte Tulpprijs 2017 voor bollenschuur Lisse
08-12-2017
De Zwarte Tulp Prijs 2017 is uitgereikt aan Lisse Centrum Beheer B.V., eigenaar van de bollenschuur aan de 1e Havendwarsstraat 4 in Lisse. Zij hebben de schuur niet alleen voor het nageslacht behouden, maar stellen die ook beschikbaar als cultuurhistorisch centrum.
Lees verder
Uit de media: Zwarte Tulp Prijs is voor én door huisbaas
07-12-2017
Joop Zwetsloot krijgt morgen De Zwarte Tulp Prijs. Of liever gezegd: zijn bollenschuur 'De Vergulde Zwaan' aan de 1e Havendwarsstraat in Lisse krijgt 'm.
Lees verder
Uit de media: Iconen van de Bollenstreek
01-12-2016
Bollenschuren. Het zijn de pakhuizen van de Bollenstreek, waarin bloembollen werden gedroogd en verwerkt. Twintig jaar geleden was dit industrieel-agrarisch erfgoed nog ten dode opgeschreven. Nu zijn bijna honderd bollenschuren beschermd monument. Bovendien hebben veel schuren een nieuwe bestemming als woning, kantoor of winkel.
Lees verder
Uit de media: Bloed, zweet en tranen in de bollenteelt
08-01-2016
Een landschapsbiografie van de Duin- en Bollenstreek. Zo omschrijft eindredacteur Marca Bultink het boek ”De Bollenstreek. Landschap en erfgoed van de bloembollencultuur”.
Lees verder
Uit de media: Boek belicht samenhang streek en teelt Bloembollenvisie
11-12-2015
De Bloembollenstreek heet niet voor niets zo. Elk voorjaar komen toeristen uit de hele wereld zich vergapen aan de bloeiende bollenvelden. Maar er is meer aan dat aan deze sector herinnert. Dat brengt het onlangs gepresenteerde boek van de Werkgroep Bollenerfgoed helder in beeld.
Lees verder