Bollenerfgoed Werkgroep Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed

Nieuws

BOEi verwerft Kwekerij Veelzorg Hillegom
15-01-2011
De ontwikkelingsmaatschappij BOEi heeft de historische gebouwen van Kwekerij Veelzorg aan de Hillegomse Stationsweg gekocht. Het monumentale bloembollenbedrijf van J.H. Veldhuyzen van Zanten Azn. B.V zal de komende jaren een nieuwe bestemming krijgen. Daarover heeft BOEi een intentieovereenkomst gesloten met de gemeente Hillegom.
Lees verder
Uit de media: 'Streek moet nog beter op zijn erfgoed passen'
31-03-2010
Ooit stonden er ongeveer 1500 bollenschuren, lattenloodsen, schafthuisjes en andere typische 'bollenbouwwerken' in de streek. Daar zijn er nog zo'n 400 van over en die moeten worden beschermd.
Lees verder
Routegids Fietsen langs Bollenerfgoed verschenen
15-04-2009
Op woensdag 15 april 2009 is de routegids 'Fietsen langs Bollenerfgoed' verschenen. Een boeiende fietstocht van 52 km door de Duin- en Bollenstreek, met veel informatie over historische bloembollenbedrijven, kwekerswoningen en ander erfgoed van de bloembollencultuur.
Lees verder
Rapport 'Linten en clusters van bollenerfgoed' gepresenteerd
10-03-2009
Er is een onderzoek verschenen over de ligging van bollenschuren en ander erfgoed van de bloembollencultuur en de relatie met het landschap van de Duin- en Bollenstreek. Het rapport Ruimtelijke linten en clusters van Bollenerfgoed, werd op 10 maart 2009 gepresenteerd tijdens de bijeenkomst 'Bollenerfgoed in de Greenport Duin- en Bollenstreek'.
Lees verder
Heemschut Zuid-Holland bezocht bollenschuren
25-05-2007
Op vrijdag 25 mei 2007 organiseerde de Zuid-Hollandse afdeling van de Bond Heemschut een excursie naar het industrieel-cultureel erfgoed van de Duin- en Bollenstreek: de bollenschuren. Eerst bezochten de monumentenliefhebbers het Museum De Zwarte Tulp in Lisse.
Lees verder
Studiedag FIEN over bollenschuren
14-04-2007
De Federatie Industrieel Erfgoed Nederland (FIEN) bezocht op 14 april 2007 de Bollenstreek in verband met een studiedag over bollenschuren. In deze landelijke federatie zijn allerlei verenigingen en stichtingen verenigd, die zich beijveren voor het behoud van industrieel erfgoed, zoals steenfabrieken en gemalen. Ook bollenschuren kunnen daaronder geschaard worden.
Lees verder