Bollenerfgoed Werkgroep Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed

Nieuws

Uit de media: Iconen van de Bollenstreek
01-12-2016
Bollenschuren. Het zijn de pakhuizen van de Bollenstreek, waarin bloembollen werden gedroogd en verwerkt. Twintig jaar geleden was dit industrieel-agrarisch erfgoed nog ten dode opgeschreven. Nu zijn bijna honderd bollenschuren beschermd monument. Bovendien hebben veel schuren een nieuwe bestemming als woning, kantoor of winkel.
Lees verder
Uit de media: Bloed, zweet en tranen in de bollenteelt
08-01-2016
Een landschapsbiografie van de Duin- en Bollenstreek. Zo omschrijft eindredacteur Marca Bultink het boek ”De Bollenstreek. Landschap en erfgoed van de bloembollencultuur”.
Lees verder
Uit de media: Boek belicht samenhang streek en teelt Bloembollenvisie
11-12-2015
De Bloembollenstreek heet niet voor niets zo. Elk voorjaar komen toeristen uit de hele wereld zich vergapen aan de bloeiende bollenvelden. Maar er is meer aan dat aan deze sector herinnert. Dat brengt het onlangs gepresenteerde boek van de Werkgroep Bollenerfgoed helder in beeld.
Lees verder
Uit de media: Nieuw boek over landschap en erfgoed
22-11-2015
'Keuzes van bollenfamilies toen bepaalden Bollenstreek van nu'
Lees verder
Uit de media: Het ultieme boek over de Bollenstreek
20-11-2015
Lees verder
Boek 'De Bollenstreek' niet meer leverbaar
17-11-2015
Ons boek “De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur” is niet meer leverbaar. U kunt het boek dus niet meer bij ons bestellen! Het is alleen nog te koop bij antiquariaten die het boek tweedehands op voorraad hebben. 
Lees verder