Bollenerfgoed Werkgroep Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed

Nieuws

Routegids Fietsen langs Bollenerfgoed verschenen
15-04-2009
Op woensdag 15 april 2009 is de routegids 'Fietsen langs Bollenerfgoed' verschenen. Een boeiende fietstocht van 52 km door de Duin- en Bollenstreek, met veel informatie over historische bloembollenbedrijven, kwekerswoningen en ander erfgoed van de bloembollencultuur.
Lees verder
Rapport 'Linten en clusters van bollenerfgoed' gepresenteerd
10-03-2009
Er is een onderzoek verschenen over de ligging van bollenschuren en ander erfgoed van de bloembollencultuur en de relatie met het landschap van de Duin- en Bollenstreek. Het rapport Ruimtelijke linten en clusters van Bollenerfgoed, werd op 10 maart 2009 gepresenteerd tijdens de bijeenkomst 'Bollenerfgoed in de Greenport Duin- en Bollenstreek'.
Lees verder
Heemschut Zuid-Holland bezocht bollenschuren
25-05-2007
Op vrijdag 25 mei 2007 organiseerde de Zuid-Hollandse afdeling van de Bond Heemschut een excursie naar het industrieel-cultureel erfgoed van de Duin- en Bollenstreek: de bollenschuren. Eerst bezochten de monumentenliefhebbers het Museum De Zwarte Tulp in Lisse.
Lees verder
Studiedag FIEN over bollenschuren
14-04-2007
De Federatie Industrieel Erfgoed Nederland (FIEN) bezocht op 14 april 2007 de Bollenstreek in verband met een studiedag over bollenschuren. In deze landelijke federatie zijn allerlei verenigingen en stichtingen verenigd, die zich beijveren voor het behoud van industrieel erfgoed, zoals steenfabrieken en gemalen. Ook bollenschuren kunnen daaronder geschaard worden.
Lees verder
Boek: Nieuw leven voor oude bollenschuren
01-01-2007
In het boek "Nieuw leven voor oude bollenschuren" staan allerlei voorbeelden van geslaagde renovaties van bollenschuren, die een nieuwe functie hebben gekregen. Op die manier kan dit cultuurhistorisch erfgoed van de Duin- en Bollenstreek behouden blijven.
Lees verder
Uit de media: Bollenschurenbevlogenheid
07-12-2006
Kastelen en kerken, dat is voor de hand liggend als het gaat om behoud ervan. Maar er is ook jonger cultureel erfgoed. Behoud daarvan is veelal minder vanzelfsprekend.
Lees verder