Bollenerfgoed Werkgroep Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed

Nieuws

Bollenstreek in Bedrijf 2023
12-08-2023
De Werkgroep Bollenerfgoed van het CHG nam op 12 augustus 2023 deel aan de open dag Bollenstreek in Bedrijf bij acht agrarische bedrijven in Het Langeveld in Noordwijk. We waren te gast in de bollenschuur van kwekerij J.A Salman aan De Boender 14 in Noordwijk. Piet Goemans, voorzitter van de CHG-Werkgroep Bollenerfgoed, gaf veel bezoekers uitleg over het erfgoed van de Bollenstreek, met name over de historische bollenschuren.
Lees verder
Bollenschuren herbouwen of restaureren?
20-04-2023
Waardevolle historische bollenschuren afbreken en vervangen voor een replica die daar min of meer op lijkt? Daar kun je heel verschillend over denken.
Lees verder
Bollenerfgoed bij Tulip Experience Amsterdam
22-03-2023
Ook dit jaar krijgen de bezoekers van Tulip Experience Amsterdam in Noordwijkerhout informatie over historische bollenschuren. De Werkgroep Bollenerfgoed heeft in de hal een kleine expositie ingericht, waarbij de aandacht wordt gevestigd op bollenschuren en ander bollenerfgoed. Toeristen en recreanten kunnen zien dat bollenschuren van belang zijn voor het landschap van de Duin- en Bollenstreek en op welke manier ze voor de toekomst behouden kunnen blijven. Mooie promotie voor ons werk! https://tulipexperienceamsterdam.nl
Lees verder
Bollenschuren in Hillegom gesloopt
24-02-2023
In februari 2023 zijn in Hillegom twee belangrijke bollenschuren gesloopt: twee schuren van Jonkheer aan de Stationsweg 13 en nog geen week later de bollenschuur van Verdegaal/Ruigrok aan de Weeresteinstraat 171.
Lees verder
Zwarte Tulp Prijs 2021 voor bollenschuur in Noordwijk
01-11-2022
Sebastian van Houten en Margriet van Hal uit Noordwijk hebben de Zwarte Tulp Prijs 2021 voor behoud en herbestemming van bollenschuren ontvangen. Zij krijgen de prijs voor de manier waarop zij de bollenschuur aan de Douzastraat 42 in Noordwijk-Binnen hebben gerestaureerd en voor de toekomst hebben behouden.
Lees verder
25 jaar CultuurHistorisch Genootschap
06-10-2022
Op 5 oktober vierde het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek (CHG) het 25-jarig jubileum. De Werkgroep Bollenerfgoed, in 1996 opgericht door Museum De Zwarte Tulp, maakt sinds 2006 deel uit van het CHG. Tijdens de jubileumbijeenkomst was er ook aandacht voor het karakteristieke bollenerfgoed van de Bollenstreek.
Lees verder