Bollenerfgoed Werkgroep Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed

Pleidooi voor behoud bollenschuur Westerbeek Teylingen

29-05-2020
Pleidooi voor behoud bollenschuur Westerbeek Teylingen
Via de media hebben wij vernomen dat de gemeente Teylingen de bollenschuur van Westerbeek aan de Teylingerlaan wil kopen om die vervolgens te laten afbreken. Wij zijn het met dit plan, dat voor ons volkomen uit de lucht is komen vallen, totaal niet eens.

Deze bollenschuur, gebouwd in 1930, staat al sinds 2006 in de Regionale Collectie Bollenschuren, met het doel deze beeldbepalende bollenschuur voor de regio te behouden. De gemeente wil de schuur afbreken zodat er dan beter zicht komt op de Ruïne van Teylingen. Het zijn echter alleen de latere bijgebouwen die het zicht op de Ruïne wegnemen. De bollenschuur hoeft daar helemaal niet voor gesloopt te worden.

VoorTeyl xxx Zicht op Westerbeek en de RuïnePG IMG 2451 uitsnIn eerdere visies over het gebied rond de Ruïne is het juist steeds de bedoeling geweest om deze bollenschuur te restaureren en te betrekken in de plannen voor de Ruïne als bezoekerscentrum of voor andere doeleinden. 

Wij hopen dat de gemeenteraad het College nog van gedachten zal laten veranderen, zodat deze bollenschuur kan worden behouden. Daarom hebben wij een brief gestuurd naar het gemeentebestuur, de gemeenteraad en de Erfgoedcommissies HLT.