Bollenerfgoed Werkgroep Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed

Nieuws

Vrienden van het Bollenerfgoed
15-05-2024
Dit voorjaar zijn wij een campagne gestart voor het werven van Vrienden van het Bollenerfgoed. Deze bedrijven en organisaties steunen het werk van de Werkgroep Bollenerfgoed.
Lees verder
Bollenerfgoed te zien bij Tulip Experience Amsterdam
25-03-2024
Ook dit jaar krijgen de bezoekers van Tulip Experience Amsterdam in Noordwijkerhout informatie over historische bollenschuren. De Werkgroep Bollenerfgoed heeft in de hal een kleine tentoonstelling ingericht, waarbij de aandacht wordt gevestigd op bollenschuren en ander bollenerfgoed.
Lees verder
Zwarte Tulp Prijs 2023 voor bollenschuur in Rijnsburg
15-12-2023
Bernard van den Bosch heeft de Zwarte Tulp Prijs 2023 voor behoud en herbestemming van bollenschuren ontvangen. Zijn bedrijf H. en B.R. van den Bosch B.V. krijgt de prijs voor de manier waarop de bollenschuur aan de Oegstgeesterweg 206a in Rijnsburg in de afgelopen tijd is gerestaureerd en voor de toekomst is behouden.
Lees verder
Landschuurtje Vogelenzang gesloopt
05-12-2023
Het landschuurtje aan de 2e Doodweg in Vogelenzang is in november 2023 afgebroken. Alweer is een karakteristiek schaft- en materiaalschuurtje gesloopt. Hiermee is een cultuurhistorisch stukje bollenerfgoed en herinnering aan de landarbeid verdwenen uit het landschap.
Lees verder
Restauratieprijs voor bollenschuur Sassenheim
18-09-2023
De oude bollenschuur aan Bijdorpstraat 41 heeft van Stichting Oud Sassenheim de Restauratieprijs 2023 gekregen. Het pand is in 2022 door de toenmalige eigenaars, de gebroeders S. en K. Gouverneur, grondig gerestaureerd en herbestemd tot twee appartementen.
Lees verder
Bollenstreek in Bedrijf 2023
12-08-2023
De Werkgroep Bollenerfgoed van het CHG nam op 12 augustus 2023 deel aan de open dag Bollenstreek in Bedrijf bij acht agrarische bedrijven in Het Langeveld in Noordwijk. We waren te gast in de bollenschuur van kwekerij J.A Salman aan De Boender 14 in Noordwijk. Piet Goemans, voorzitter van de CHG-Werkgroep Bollenerfgoed, gaf veel bezoekers uitleg over het erfgoed van de Bollenstreek, met name over de historische bollenschuren.
Lees verder