Bollenerfgoed Werkgroep Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed

Nieuws

Bollenerfgoed bij Tulip Experience Amsterdam
22-03-2023
Ook dit jaar krijgen de bezoekers van Tulip Experience Amsterdam in Noordwijkerhout informatie over historische bollenschuren. De Werkgroep Bollenerfgoed heeft in de hal een kleine expositie ingericht, waarbij de aandacht wordt gevestigd op bollenschuren en ander bollenerfgoed. Toeristen en recreanten kunnen zien dat bollenschuren van belang zijn voor het landschap van de Duin- en Bollenstreek en op welke manier ze voor de toekomst behouden kunnen blijven. Mooie promotie voor ons werk! https://tulipexperienceamsterdam.nl
Lees verder
Bollenschuren in Hillegom gesloopt
24-02-2023
In februari 2023 zijn in Hillegom twee belangrijke bollenschuren gesloopt: twee schuren van Jonkheer aan de Stationsweg 13 en nog geen week later de bollenschuur van Verdegaal/Ruigrok aan de Weeresteinstraat 171.
Lees verder
Zwarte Tulp Prijs 2021 voor bollenschuur in Noordwijk
01-11-2022
Sebastian van Houten en Margriet van Hal uit Noordwijk hebben de Zwarte Tulp Prijs 2021 voor behoud en herbestemming van bollenschuren ontvangen. Zij krijgen de prijs voor de manier waarop zij de bollenschuur aan de Douzastraat 42 in Noordwijk-Binnen hebben gerestaureerd en voor de toekomst hebben behouden.
Lees verder
25 jaar CultuurHistorisch Genootschap
06-10-2022
Op 5 oktober vierde het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek (CHG) het 25-jarig jubileum. De Werkgroep Bollenerfgoed, in 1996 opgericht door Museum De Zwarte Tulp, maakt sinds 2006 deel uit van het CHG. Tijdens de jubileumbijeenkomst was er ook aandacht voor het karakteristieke bollenerfgoed van de Bollenstreek.
Lees verder
Bollenstreek in Bedrijf 2022
15-08-2022
Op zaterdag 13 augustus waren het CultuurHistorisch Genootschap en de Werkgroep Bollenerfgoed te gast bij bloembollenbedrijf Matth. Verdegaal aan de Frank van Borselenlaan 4 in Voorhout. Dit was een van de zes agrarische bedrijven die meedeed aan de open dag Bollenstreek in Bedrijf 2022. Ondanks het tropisch warme weer kwamen er de hele dag veel bezoekers, die onze stand met foto's, boeken en een maquette met belangstelling bekeken. Piet Goemans, Rob Arnold, Alfred Pop en Nico van der Poel vertelden de bezoekers alles over landschap en erfgoed van de Bollenstreek en over behoud en herbestemming van bollenschuren.
Lees verder
Bollenschuren in de Top 10 van de Bollenstreek
13-04-2022
In een lijstje met toeristische hoogtepunten van de Duin- en Bollenstreek komen we op de 4e plaats in de Top-8 bollenschuren tegen. Als voorbeeld wordt één van de laatste houten bollenschuren in de Duin- en Bollenstreek genoemd: de Groene Bollenschuur in Hillegom.
Lees verder