Bollenerfgoed Werkgroep Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed

Nieuws

Boek: Nieuw leven voor oude bollenschuren
01-01-2007
In het boek "Nieuw leven voor oude bollenschuren" staan allerlei voorbeelden van geslaagde renovaties van bollenschuren, die een nieuwe functie hebben gekregen. Op die manier kan dit cultuurhistorisch erfgoed van de Duin- en Bollenstreek behouden blijven.
Lees verder
Uit de media: Bollenschurenbevlogenheid
07-12-2006
Kastelen en kerken, dat is voor de hand liggend als het gaat om behoud ervan. Maar er is ook jonger cultureel erfgoed. Behoud daarvan is veelal minder vanzelfsprekend.
Lees verder
Uit de media: Schildjes op bollenschuren vertellen over bloembollencultuur
29-11-2006
Op 25 november 2006 ontvingen de eigenaren van 50 van de meest waardevolle bollenschuren in de Duin- en Bollenstreek een schildje voor op hun pand.
Lees verder
Schildjes op 50 oude bollenschuren
25-11-2006
Op zaterdag 25 november 2006 ontvingen de eigenaren van 50 van de meest waardevolle bollenschuren in de Duin- en Bollenstreek een schildje voor op hun pand. Bovendien werd die dag de Zwarte Tulp Prijs 2006 uitgereikt en is het eerste exemplaar van het boek "Nieuw leven voor oude bollenschuren" gepresenteerd.
Lees verder
Uit de media: Peter Nijhof: 'Bollenschuren succesvol herbestemd'
01-01-2006
Bollenschuren zijn de iconen van de Zuid-Hollandse Duin- en Bollenstreek. In een brede strook tussen Hillegom en Wassenaar staan er vele honderden, gebouwd voor het drogen, bewerken en sorteren van bloembollen. De meeste oude schuren hebben deze functie inmiddels verloren. Sinds 1997 zet de projectgroep Behoud en Herbestemming Bollenschuren zich in voor behoud door herbestemming, geheel in de lijn van het landelijke Belvedere-credo. Met toenemend succes.
Lees verder