Bollenerfgoed Werkgroep Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed

Nieuws

Uit de media: Het ultieme boek over de Bollenstreek
20-11-2015
Lees verder
Boek 'De Bollenstreek' niet meer leverbaar
17-11-2015
Ons boek “De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur” is niet meer leverbaar. U kunt het boek dus niet meer bij ons bestellen! Het is alleen nog te koop bij antiquariaten die het boek tweedehands op voorraad hebben. 
Lees verder
Boek landschap en erfgoed van de Bollenstreek gepresenteerd
16-11-2015
Het boek "De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur" is verschenen. Tijdens een drukbezochte presentatie op 16 november 2015 werd het eerste exemplaar aangeboden aan de bestuurders van de gemeenten in de Bollenstreek.
Lees verder
Uit de media: Bollenstreek staat vol met mooi erfgoed. Wonen in een schuur
22-05-2013
De bollen zijn nagenoeg uitgebloeid en Keukenhof is sinds maandag dicht. Maar er zijn nog meer redenen om de Bollenstreek te bezoeken. Bijvooorbeeld om de oude gebouwen van bollenbedrijven te bekijken. Een groot aantal daarvan zijn prachtige woningen geworden.
Lees verder
BOEi verwerft Kwekerij Veelzorg Hillegom
15-01-2011
De ontwikkelingsmaatschappij BOEi heeft de historische gebouwen van Kwekerij Veelzorg aan de Hillegomse Stationsweg gekocht. Het monumentale bloembollenbedrijf van J.H. Veldhuyzen van Zanten Azn. B.V zal de komende jaren een nieuwe bestemming krijgen. Daarover heeft BOEi een intentieovereenkomst gesloten met de gemeente Hillegom.
Lees verder
Uit de media: 'Streek moet nog beter op zijn erfgoed passen'
31-03-2010
Ooit stonden er ongeveer 1500 bollenschuren, lattenloodsen, schafthuisjes en andere typische 'bollenbouwwerken' in de streek. Daar zijn er nog zo'n 400 van over en die moeten worden beschermd.
Lees verder